Hans-Peter Mader  (1951)

"Sterk gemodelleerd, gescheurd, beklopt en bekrast. Zijn vormentaal is breed, waardoor het werk van Mader steeds weer weet te verrassen.Ē De kunstenaar is sterk geboeid door de esthetiek van het menselijk naakt. De multidimensionaliteit daagt hem uit. De torsoís van Hans-Peter Mader vertonen echter scheuren; voor de kunstenaar een uitdrukking van de kwetsbaarheid van de menselijke ziel. Uit een vierkante vorm ontstaan zijn figuren, ze reiken omhoog naar het zichtbare oppervlakte als opdoemende zuilen, sterk gemodelleerd, gescheurd, beklopt en bekrast. De natuurlijke scheuren, krassen, de versteende oppervlakten werken als een contrast met de grafische lijnen en kleurrijke vlakken. De krassen werken als tekens uit een andere taal, als een nog niet ontcijferd geheimschrift. De verschillende manieren van vormgeven laten de beschouwer grote vrijheid voor een eigen interpretatie. Bij de sculpturen en objecten in RAKU-techniek blijft het experimentele moment allesbepalend. De bijzondere schoonheid van het vrije vuur en de rooksporen zorgen voor de speciale charme. De werken van deze kunstenaar roepen een spanning op tussen geometrie en de natuurlijke vorm. Een spanning die, eenmaal erdoor gegrepen, blijft boeien.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius