Stephane Halleux  (1972)

Belgische kunstenaar. Als kind zag hij de tentoonstelling van Tinguely in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Dit liet hem niet meer los. Hij maakt zijn eerste ´machine´-sculptuur in het laatste jaar van zijn opleiding als grafisch ontwerper.Hij zou daar niet meer van afwijken. Na kort werkzaam te zijn geweest in een animatie-studio vestigt hij zich definitief als vrij kunstenaar. Zijn werk roept visioenen op aan Jules Verne en de amerikaanse filmregisseur Tim Burton. In de film wereld is zijn werk zeer geliefd. Voor Tour de France-winnaar Lance Armstrong maakte hij Cycliste met draden aan zijn pedalen naar zijn hersens om energie aan te wakkeren.
Al zijn beelden zijn unica.

Exposities (komt nu voorbij)

Vertegenwoordigd in de volgende bedrijfscollecties:
FOD Buitenlandse Zaken, Brussel


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius