Nelleke van der Vaart

Mijn werk bestaat uit fotocollages. De direkte manier van werken die ik hierbij gebruik past goed bij wat ik wil uitdrukken, namelijk de complexiteit van onze leefomgeving. De maatschappelijke realiteit van veel verkeer, verstedelijking, industrie en de natuur die daardoor in de verdrukking komt. Ik bouw een eigen wereld die lijkt op de werkelijke wereld, maar er toch ook van verschilt. Dit ontstaat doordat perspectieven en schaalverhoudingen niet kloppen met de realiteit en sommige afbeeldingen op een dusdanige manier worden gebruikt dat hun oorspronkelijke betekenis verandert. In mijn collages wil ik uitdrukken dat de complexiteit om ons heen enerzijds beklemmend is, maar anderzijds dynamisch, energiek en ritmisch.

Ik gebruik fotokopieën in zwart/wit en gedempte kleuren die ik verknip en tot spannende composities orden. Als drager gebruik ik zowel papier als doek en de formaten variëren van klein (30x40 cm) tot groot (150x200 cm).
De opbouw bestaat uit vele rondes waarbij ik delen benadruk door er kleine stukjes kleur aan toe te voegen. Andere delen vereenvoudig ik om de kontrasten te versterken.
Door een sober kleurgebruik, bestaande uit veel grijzen en een aantal gedempte kleuren probeer ik een sterke, wat vervreemdende sfeer te bewerkstelligen. Er ontstaat een beeld dat in beweging blijft en zich voortdurend transfomeert.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius