Max Gasparini  (1970)

Max Gasparini wordt geboren in Rovato (Brescia), Italië in 1970. Gasparini volgt een opleiding tot fijnschilder en begint zijn carrière van kunstenaar als restaurateur van meesterwerken. Zijn studies van klassieke schilderijen staan aan de basis van zijn latere vrije werk. Gasparini speelt in zijn figuratieve werk met de schoonheid en puurheid van zijn modellen en de schijnbare vergankelijkheid die hij oproept door gebruikte materialen en technieken. Gasparini weerspiegelt in zijn werk uiteenlopende emoties. Met grove penseelstreken verhaalt hij op bijna poëtische wijze het spel van licht en schaduw en kracht en kwetsbaarheid. De door de kunstenaar gebruikte materialen en technieken zorgen ervoor dat de kijker een intrigerend schouwspel voorgeschoteld krijgt, en door de pure en eigentijdse manier waarop Gasparini dat doet blijft het werk spannend door de eigen maar ook veranderlijke interpretatie van de kijker.

Max Gasparine treedt pas in het jaar 2010 naar buiten met zijn vrije werk. Dit blijft in Italië niet onopgemerkt en resulteert al snel in aanvragen voor solo- en groepsexposities van vooraanstaande galeries en beurzen. In 2011 volgen de eerste buitenlandse beurzen waaronder in de Verenigde Staten, Engeland en Nederland via representatie van de Kunsthuizen.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius