Max Gasparini  (1970)

Max Gasparini wordt geboren in Rovato (Brescia), ItaliŽ in 1970. Gasparini volgt een opleiding tot fijnschilder en begint zijn carriŤre van kunstenaar als restaurateur van meesterwerken. Zijn studies van klassieke schilderijen staan aan de basis van zijn latere vrije werk. Gasparini speelt in zijn figuratieve werk met de schoonheid en puurheid van zijn modellen en de schijnbare vergankelijkheid die hij oproept door gebruikte materialen en technieken. Gasparini weerspiegelt in zijn werk uiteenlopende emoties. Met grove penseelstreken verhaalt hij op bijna poŽtische wijze het spel van licht en schaduw en kracht en kwetsbaarheid. De door de kunstenaar gebruikte materialen en technieken zorgen ervoor dat de kijker een intrigerend schouwspel voorgeschoteld krijgt, en door de pure en eigentijdse manier waarop Gasparini dat doet blijft het werk spannend door de eigen maar ook veranderlijke interpretatie van de kijker.

Max Gasparine treedt pas in het jaar 2010 naar buiten met zijn vrije werk. Dit blijft in ItaliŽ niet onopgemerkt en resulteert al snel in aanvragen voor solo- en groepsexposities van vooraanstaande galeries en beurzen. In 2011 volgen de eerste buitenlandse beurzen waaronder in de Verenigde Staten, Engeland en Nederland via representatie van de Kunsthuizen.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius