Ans Kanters  (1953)  

Ans Kanters is onder de indruk van het boeddhisme, in het bijzonder de levenswijze van de Shaolin monniken. Door de harmonieuze sfeer en hun leefwijze die vooral eenvoud, rust, zuiverheid en kracht uitstraalt maar ook ingetogen en bescheiden is, laat zij zich leiden en inspireren. Deze serene sfeer probeert Ans Kanters in haar werk te laten spreken. Om dit te bereiken maakt ze gebruik van een combinatie van grove chamotte- en fijne porselein klei. Deze twee tegengestelde materialen combineert ze tot een harmonieus geheel. Ook qua kleur gebruik is haar werk of heel sober of ze maakt gebruik van natuurlijke grondstoffen zoals oxiden en engoben. Gebruik van glazuur laat ze achterwege omdat dit voor haar gevoel de klei opsluit en de puurheid van het materiaal verloren gaat.

Om haar werk kracht bij te zetten wordt dit meestal vergezeld door filosofische uitspraken, gezegden of gewoon een tekst die haar aanspreekt. Soms is zo´n tekst het uitgangspunt voor haar werk.

Haar werk bestaat vaak uit drie objecten; deze symboliseren het verleden, het heden en de toekomst, of geboren worden, leven en sterven. Deze drie stadia zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zonder het een is ook het ander niet.

Ans Kanters geeft cursussen en workshops in DESTAD in Deurne.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius