Dirck Barendz.  (1534-1592)

De schilder en tekenaar Dirck Barendsz werd geboren in Amsterdam en was de zoon van de schilder Barend Dircksz, bijgenaamd 'Doove Barend'. Van hem kreeg Barendsz zijn eerste schilderlessen. Op 19-jarige leeftijd vertrok hij voor een aantal jaren naar Rome en VenetiŽ. In VenetiŽ werkte hij in het atelier van Titiaan, toen de beroemdste Venetiaanse schilder. Dirck Barends keerde in 1562 terug naar Amsterdam. Hij schilderde er portretten, schuttersstukken en altaarstukken. Aan zijn stijl van schilderen is de invloed van de Venetianen goed te zien, maar zijn schilderijen hebben ook overeenkomsten met het werk van de Amsterdamse schilder Pieter Aertsen. Naast schilderijen maakte Barendsz ontwerpen voor prenten die door bekende prentkunstenaars als Hendrick Goltzius werden gegraveerd.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius