Meester van het Amsterdams Kabinet

De 15de-eeuwse 'Meester van het Amsterdamse Kabinet' ontleent zijn noodnaam aan drogenaaldprenten, die in het Rijksprentenkabinet bewaard worden. Het is niet duidelijk of achter deze naam slechts één kunstenaar schuilt. Mogelijk gaat het om een atelier, waarover de Meester de leiding had. De Meester en zijn medewerkers waren actief in Midden-Duitsland, tussen ca. 1475 en 1495. De naam van de Meester is ook verbonden met het zogeheten Hausbuch: een handgeschreven boek, geïllustreerd met pentekeningen in een stijl die sterk op de Amsterdamse prenten lijkt. In Duitsland, waar het boek zich bevindt, spreekt men van 'Hausbuchmeister'. Behalve tekeningen en prenten zijn ook schilderijen aan de Meester toegeschreven.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius