Hipkiss  (1964)  

Chris Hipkiss is geboren in1964 te Londen. Op zestienjarige leeftijd ging hij in de meubelmakerij van zijn vader werken en in diezelfde periode begon hij met tekenen. Hij verhuisde in 2002 met zijn vrouw Alpha naar Zuid-Frankrijk. Met minutieuze detaillering toont Hipkiss visies van een bezield en dynamisch universum, waarin androgyne wezens optreden als agenten van een nieuwe natuurlijke orde, een utopie, waarin het mannelijke en het vrouwelijke (techniek en natuur) mogelijk gewelddadige wijze meer in evenwicht is gebracht. Vegetatie als bomen en gewassen lijkt beheerst te worden door onstuimige groeikracht. De complexe symboliek lijkt geladen met een ingehouden woede, terwijl de wonderlijke industriŽle architectuur een niet ondubbelzinnige acceptatie van de menselijke manipulaties vormt. Het Museum Boijmans van Beuningen verwierf werk van hem.
Na bijna dertig jaar intensief, symbiotisch samenleven wensen Chris en Alpha tegenwoordig te benadrukken dat de creaties theoretisch en praktisch het werk zijn van hen beiden. De naam Hipkiss moet dus als een pseudoniem gelezen worden van het kunstenaarsduo Chris en Alpha Mason.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Galerie Hamer, Amsterdam

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Hamer, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius