Huub Niessen  (1943)

Huub Niessen werd geboren in 1943 te Helmond. Hij werd journalist, maar moet in 1987 vanwege psychische problemen ophouden met werken, waarna hij zich uitsluitend toelegde op tekenen. Hij exposeerde al in 1969 te Amsterdam (Galerie Siau) en onlangs werd zijn werk verworven door het Museum Dr. Guislain te Gent. In zijn tekeningen van klein formaat, uitgevoerd in inkt en aquarelpotlood, verbeeldt hij de psychologische problematiek van de menselijke communicatie. Zijn werk vertoont weliswaar een cartoonesk karakter, maar gaat veel dieper met poëtische, geestige en ironische teksten die geassocieerd zijn aan de voorstelling. Over zijn eigen werk zegt hij: “In mijn tekeningen kan ik uitdrukken wat ik in het dagelijkse leven niet durf te zeggen”.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Galerie Hamer, Amsterdam


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius