Gijs Van Vaerenbergh 

Gijs Van Vaerenbergh is een samenwerkingsverband opgericht door Pieterjan Gijs (Leuven, 1983) en Arnout Van Vaerenbergh (Leuven, 1983) na hun studies architectuur. Hun werk bestaat uit site-specifieke ingrepen, installaties en constructies die een wederzijdse interactie met de omgeving tot stand brengen. Dat levert een artistieke praktijk op die in het teken staat van een onderzoek naar de fundamenten van het construeren zelf en de impact daarvan op de toeschouwer. Het duo gebruikt de architecturale taal op een oneigenlijke manier, als medium voor relatief autonome en zelfreflexieve projecten. Naast deze experimentele projecten maakt Gijs Van Vaerenbergh ook architectuurprojecten en opdrachten waarin ze de resultaten van hun experimenteel werk gebruiken. Op die manier volgen ze een traject in twee richtingen: van experiment naar architectuur en omgekeerd.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius