Lawrence de Maupeou  (1964)

Lawrence de Maupeou heeft een eigen kijk op het formuleren van zijn kunst. Zoals heden ten dage niet ongebruikelijk, komen schoonheid en techniek niet op de eerste plaats. Waarmee niet bedoeld wordt, dat zijn werken niet mooi zijn. Dat zijn ze zeker wél. Maar ze zijn niet mooi in de klassieke zin van het woord. Want díe schoonheid is voor Lawrence de Maupeou te betrekkelijk. Onderwerp van zijn kunst is in het algemeen een door mensen gecreëerd object of een afgebakende situatie: zoals een high-way, een boot, een vliegtuig, een stoel, dan weer is het een natuurfenomeen of een dier, zoals een wolk, een walvis, een hond. In al die zaken zoekt hij naar het wezenlijke: het typische karakter. De werken van Lawrence de Maupeou hebben vaak een indringende, soms haast menselijke uitstraling. Hij schroomt niet bij het totstandkomen van zijn werken ook gebruik te maken van minder voor de hand liggende materialen, zoals planken, board, siliconen, pek, pigmenten en vernis. Die hij dan op wonderbaarlijke wijze weet te ordenen. En zoals Hendrik Chabot bij voorkeur geen ‘mooie’ mensen schilderde, uit vrees dat het ‘mooie’ de aandacht zou afleiden van het wezenlijke, zo ook zoekt Lawrence de Maupeou in alles wat hij schildert vooral naar het ‘iets’ dat hem fascineert. Die fascinatie maakt zijn werk boeiend. Misschien vooral omdat we daarin ook iets van onszelf herkennen. Want zijn we immers niet allen voortdurend op zoek naar het fascinerende ‘iets’ dat ons boeit en waarvan we verwachten dat het ons rust zal geven?

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius