Alvani Haverman

Alvani Haverman werd verleden jaar tijdens een reis door Nepal en India gefascineerd door de vrouwen die ze zag/sprak. Ondanks vele kwalen, zoals struma, blindheid of bijna tandenloos hebben ze een zeer waardige uitstraling. Ze begon ze na te schilderen, maar door de verlegenheid van de vrouwen en de commentaren van de mannen was dat vrij lastig. De schilderijen zijn bijna allemaal gemaakt met notenbolster, een gevriesdroogde variant van een oude techniek; al gebruikt door Rembrandt. Het papier is ter plaatse gekocht; Himalayapapier, gemaakt van hout en van verschillende diktes. Bijna onmogelijk te beschilderen met verf op waterbasis, maar dat zag Alvani als een uitdaging.


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius