Annette Gaijaard  (1958)

Annette Gaijaard (1958) was van kindsaf aan bezig met het tekenen van bloemen en planten. In de jaren negentig ging ze kalligrafielessen volgen. Na heel veel schrijfuren maken om de verschillende alfabetten te leren, nog een aantal jaren lessen in het illumineren. Vervolgens heeft zij een aantal jaar schilderles gehad om het aquarelleren beter in de vingers te krijgen. De liefde voor letters en aquarelleren wordt gecombineerd in de leporello´s die zij maakt. Een leporello is een boekje waarvan de bladen uit één lange, meermalen gevouwen strook bestaan. De leporello´s van Annette zijn steeds verschillend. De manier van vouwen, de papier- en lettersoorten waarvoor gekozen wordt, de combinatie van aquarellen, pentekeningen en tekst maken dat er een grote variatie aan mogelijkheden is. Voor de inhoud doet zij haar inspiratie op in de natuur. Zij woont op Wieringen, vlakbij het wad. Vogels, schelpen, bloemen en planten zijn de onderwerpen die steeds terug keren in haar leporello´s.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius