Damian Daldes Villa  (1970)

Damian (1970) tekende als kind al graag en in zijn latere jeugd zou hij in zijn geboortestad Havana tevens bushaltes, garages en andere openbare plekken met graffiti versieren. Op zeventienjarige leeftijd moest hij zijn schoolopleiding opgeven vanwege ernstige mentale stoornissen. Toen hij agressieve gevoelens tegenover zijn familie begon te ervaren zou hij zichzelf aangemeld hebben voor een psychiatrische behandeling. Ondanks medicatie was een normaal leven niet meer mogelijk. Na een mislukt huwelijk woont hij met zijn moeder in een klein appartementje in de Cubaanse hoofdstad. Ongeveer vijf jaar geleden kwam zijn fascinatie voor steden tot uitdrukking in houtsculpturen en later in constructies van gevonden materialen, met torens tot anderhalve meter hoog. In de loop van 2014 bleek het praktischer om steden te gaan tekenen, die hij snel en met trefzeker gevoel voor compositie zal opzetten, vaak in groot formaat. Zijn zeer gedetailleerde eclectische fantasiesteden “in zijn hoofd” vormen vaak het toneel van een gewapend conflict, dan weer het verstilde decor van een vredige wereld, al naar gelang zijn stemming. Om anderen de wereld te laten zien zoals hij die ervaart, construeerde hij een speciale bril.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius