Ben Jansen

Ben Jansen is enkele jaren geleden begonnen met het maken van bronzen beelden. Hij ontdekte dat brons heel goed te bewerken is en werd gefascineerd door de warmte van het materiaal. En hij zag dat brons, naarmate het ouder wordt, door de natuurlijke patina ook mooier wordt. Meestal helpt hij de natuur een handje door het brons te patineren zodat het een mooie groen-bruine kleur krijgt. Jaren geleden ontmoette hij de Belgische kunstenaar Ludo Giels. Ludo assembleert de prachtigste beelden van allerlei materialen die afgeschreven waren, met name oud ijzer. Hij leerde van Ludo dat je van voorwerpen waar de mensen doorgaans een schop tegenaan geven, de mooiste dingen kunt maken. Bijvoorbeeld van stukken schroot, afkomstig van de scheepswand van een schip, vaak met de klinknagels er nog aan. En juist het roestige oppervlak, het gemêleerde licht- en donkerbruin, geeft het materiaal zijn charme en het beeld zijn schoonheid. Hij gebruikt vaak de vormen die in de stukken ijzer zitten als inspiratie voor een nieuw beeld. Soms is de vorm al zo interessant dat je er bijna niets meer aan hoeft te doen, dan op een sokkel te zetten, aldus Ben.

De volgende instellingen bieden werk aan en organiseren exposities:
Voorschotense Kunstkring (VKK), Voorschoten


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius