Vaida Valanciunaite  (1992)  

Schilderen, maar dan met was en pigment. Op allerlei verschillende
materialen als ondergrond. Hierdoor ontstaan patroonoppervlaktes waar
je aan wilt zitten. Het intrigeert.

Vaida Valanciunaite (1992) ziet zichzelf als een schilder, met betrekking tot materialen.
+ + lees meer...

En dan in het algemeen voor textiel en was. Een samensmelting van materialen, de wijze hoe zij was en stof bij elkaar brengt. Door te experimenteren met materiaal zoals was met een traditioneel frame – zonder samenkomst van verf – ontstaan er andere mogelijkheden. Door het aanbrengen van was kunnen er dimensies worden gecreëerd. Daardoor wordt een canvas minder vlak.
De veranderingen en mogelijkheden van was spreekt haar aan. Of was nu verandert naar vloeibaar, pasta of massief wordt, het blijft was. En waarom je beperken tot een traditioneel kader als canvas met een zo flexibel materiaal als was? Door gebruik te maken van andere materialen als ondergrond– materialen in de nabije ruimte – wordt de samenwerking tussen materiaal en ruimte zichtbaar.

Vaida Valanciunaite studeerde in 2017 af aan de Academie Minerva in Groningen

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is sinds begin mei 2018 weer in de lucht, maar om de site up-to-date te houden ben ik op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om actuele exposities toe te voegen. Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius