Dirkje Kuik  (1929-2008)  

Dirkje Kuik woonde en werkte haar hele leven in Utrecht. Zij reisde veel en hield met name van de Italiaanse steden, waarin zij dezelfde historische gelaagdheid terugzag die haar boeide in haar geboortestad. Utrecht was de inspiratiebron voor haar tekeningen, etsen, litho’s en schilderijen. Mensen en gebouwen waren in haar werk symbolen van een wereld in romantisch verval, met een absurdistische toets. Als – zeer belezen - schrijfster van romans en essays won zij onder meer de Multatuliprijs.

Dirkje Kuik kwam als William Diederich Kuik ter wereld. Op 51-jarige leeftijd onderging zij een transseksuele operatie en werd ze de vrouw die ze altijd al had willen zijn.

Exposities (komt nu voorbij)

De volgende instellingen hebben werk in stock:
Alberts Kunstuitleen Almelo, Almelo
Kunst centrum Haarlem, Haarlem


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius