Absalon  (1964-1993)

De, als Meir Eshel geboren, kunstenaar Absalon kiest zijn nieuwe naam (naar de rebellerende lievelingszoon van Koning David) in Parijs waar hij eind jaren tachtig vanuit Israël naartoe verhuist. In Parijs leert hij andere kunstenaars kennen, studeert hij aan Institut des Hautes Etudes en Arts Plastiques en begint hij aan zijn oeuvre waarin zich in korte tijd grote ontwikkelingen voordoen. Hij raakt gefascineerd door ruimten, die hij systematisch en stap voor stap construeert, uitgaand van vragen rond essentiële menselijke handelingen en meetkundige basisvormen (rechthoek, vierkant, driehoek en cirkel). Zijn ‘Cellules’ zijn het eindproduct. Begin jaren negentig verhuist hij naar Boulogne waar hij in het huis van Le Corbusier woont. Vijf jaar na zijn vertrek keert hij terug naar zijn geboorteland voor zijn tentoonstelling in het Tel Aviv Museum of Art. Daarna besluit hij om vanaf dat moment in zijn ‘Cellules’ te wonen, verspreid over verschillende grote steden. Absalon overlijdt op 28-jarige leeftijd in Parijs op 10 oktober 1993.

Exposities (komt nu voorbij)


Werken Toon afbeeldingen in apart venster

toon detailinformatie >>

Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius