Van: info@galeries.nl - 1/11/2018


betreft instelling: Museum Boijmans Van Beuningen

Boijmans in transit

Museum Boijmans Van Beuningen gaat als het aan het college van Rotterdam ligt vanaf volgend jaar zeven jaar dicht voor een uitgebreide renovatie. Die zal in totaal 223 miljoen euro gaan kosten.
Vandaag maakte Wethouder Kasmi namens het College van B&W dit nieuws bekend. De Rotterdamse Raad voor Kunst & Cultuur gaf toelichting op het uitgebrachte advies om volgens het meest ambitieuze scenario te renoveren. De Gemeenteraad beslist naar verwachting voor het einde van het jaar over het definitieve renovatie scenario.

Het museumgebouw aan het Museumpark is uitgeput en toe aan vernieuwing. Dit advies tot uitgebreide renovatie betekent dat het museum zijn huidige gebouwen in oude staat herstelt, weer voldoet aan de eisen van deze tijd en gereed wordt voor de toekomst. Het gerenoveerde museum vormt hierna een samenhangend geheel met het nieuwe Depot, met het Museumpark en de daaraan gelegen musea.

In transit
In 2019 sluit Museum Boijmans Van Beuningen de deuren voor vernieuwing en renovatie. Kunstliefhebbers hebben nog tot en met 13 januari 2019 de kans om de bijzondere collectie-opstelling ‘De collectie als tijdmachine’ te bezoeken in het iconische Van der Steur gebouw uit 1935. De vaste collectie wordt overgeplaatst naar externe depots. Tot en met 26 mei 2019 zijn nog verschillende tentoonstellingen, waaronder een grote Bauhaus tentoonstelling en een selectie van de topstukken, te zien in de 1500m2 Bodon zaal en de omringende Robbrecht en Daem zalen.
RedactieGaleries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius