Van: info@galeries.nl - 17/4/2013


betreft instelling: Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis

Prinses Beatrix opent nieuwbouw Museum de Fundatie op 31 mei 2013

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent vrijdagmiddag 31 mei in Zwolle de nieuwbouw van Museum de Fundatie.

Het museum voor beeldende kunst heeft onder andere een nieuwe ellipsvormige opbouw gekregen, ontworpen door architect Hubert-Jan Henket. Het is een tentoonstellingsruimte van 1.000 m² die uitzicht biedt over de historische binnenstad van Zwolle.

De opening wordt gevierd met een optreden van Introdans en het Nederlands Symfonie Orkest en drie openingstentoonstellingen. In de expositie ‘Dans op de vulkaan’ tonen Duitse kunstenaars het leven in de Republiek van Weimar gedurende het interbellum. Fotograaf Pieter Henket laat met zijn foto’s het huidige tijdsbeeld van internationale beroemdheden zien. Kunstenaar Jeroen Krabbé gebruikte voor de schilderijenreeks ‘Dum Vivimus Vivamus’ zijn eigen tekeningen van vroeger als uitgangspunt. Daarnaast wordt het beste uit de eigen collectie van het museum getoond met werken van onder andere Mondriaan, Van Gogh en Appel vanaf het midden van de 19e eeuw tot nu.
Redactie(advertentie)


Meer info over adverteren