Van: info@galeries.nl - 29/8/2013


betreft instelling: Galerie Nouvelles Images

Geplande tentoonstelling Rachid Ben Ali geannuleerd

Gedurende twee jaar heeft Galerie Nouvelles Images de in Marokko geboren en in Nederland woonachtige en werkzame kunstenaar Rachid Ben Ali vertegenwoordigd. Wij hebben zijn werk de afgelopen paar jaar enkele keren in de galerie en ook op een kunstbeurs met trots getoond. De tentoonstelling die zaterdag 31 augustus zou openen, zou zijn tweede solopresentatie in de galerie zijn.

Door persoonlijke omstandigheden van Rachid Ben Ali werd hij vertegenwoordigd door de Stichting Streetart Foundation met als doel hem te helpen en zijn kunst te promoten. Vanwege onze goede persoonlijke banden met zijn zakelijke ondersteuners en beschermers heeft Galerie Nouvelles Images mede daardoor destijds de vertegenwoordiging van Rachid Ben Ali op zich genomen.

Helaas hebben de bestuurders van de Stichting Streetart Foundation ons afgelopen zaterdag gemeld dat zij de representatie en belangenbehartiging van Rachid Ben Ali om persoonlijke redenen per direct hebben beŽindigd. Door dit besluit ziet Galerie Nouvelles Images geen mogelijkheid meer om Rachid Ben Ali nog langer te vertegenwoordigen.

Hiermee komt de voor dit weekeinde geplande opening van de tentoonstelling met nieuw werk van Rachid Ben Ali te vervallen.
Wij danken Rachid Ben Ali voor zijn creativiteit en kunstenaarschap, en wij danken zijn belangenbehartigers en de stichting voor hun tomeloze vrijwillige inzet om hem te helpen.

Het tentoonstellingsprogramma voor zaterdag 31 augustus ziet er nu als volgt uit:

HANS VAN DER HAM: 'PERSONAE", nieuwe beelden, schilderijen en werken op papier
bovenzaal:
HANS VAN HOEK, keramische tafelbeelden en werken op papier

In plaats van de tentoonstelling van Rachid Ben Ali wordt in de tussenruimten van de galerie een selectie van werken uit de Collectie NI in combinatie met werken uit stock getoond. Er is werk te zien van David Bade, Jasper de Beijer, Ronald de Bloeme, Cor van Dijk, Lucassen, Jan Roeland, Norbert Schwontkowski (1949-2013), Toon Teeken en Auke de Vries.
Redactie