Van: info@galeries.nl - 13/1/2014


betreft instelling: De Vishal

Annesas Appel wint Vishal Kunstprijs 2013

Het 20 jarig jubileum van De Vishal is ingeluid met de opening van de tentoonstelling Where Are We Now. De opening ging gepaard met de uitreiking van De Vishal kunstprijs en een terugblik op 20 jaar geschiedenis.

Een professionele vakjury benoemde tijdens de opening van de overzichtstentoonstelling Annesas Appel tot winnares van de Vishal Kunstprijs. Kunstenares Beth Namenwirth ontving een eervolle vermelding. De lustrumtentoonstelling laat werk zien van kunstenaars van het eerste uur gecombineerd met het werk van de jongste lichting kunstenaars. Deze jongste deelnemers werden door de jury na grondig onderzoek van het werk geselecteerd voor de Vishal Kunstprijs 2013. Annesas Appel kreeg de prijs van Niek Pesman, van Pesman Advocaten, sponsor van De Vishalkunstprijs. Overige genomineerde exposanten zijn: Erik de Bree, Saskia Burggraaf, Stefan Kasper, Marjolein Loppies , Beth Namenwirth en Vincent Uilenbroek. De expositie Where are we now is nog te bezichtigen tot 12 januari 2014.

Start jubileum
‘Het gaat goed met De Vishal. 60.000 bezoekers per jaar. Daar kunnen we trots op zijn!’
 Annette de Vries, bestuursvoorzitter, bedankte artistiek en zakelijk leider, de leden, vrienden, sponsoren en vrijwilligers. Zij maken het mogelijk dat jaarlijks de kwaliteitstentoonstellingen 6 dagen per week open staan voor ontmoeting . De Vishal roemde de vrijwilligers van het eerste uur in het bijzonder. Tot slot kreeg één van de oprichters van De Vishal Marijke Don het ere-lidmaatschap voor haar verdiensten.
De Vishal is opgericht in 1993. Daarbij werd de Vishal officieel overgedragen aan de kunstenaarsvereniging. Het was een reactie op de afschaffing van de BKR een paar jaar eerder. ‘Haarlemse kunstenaars moesten een platform krijgen waar hun werk getoond kon worden. Dat is gelukt’, aldus een stralende Marijke Don.
Redactie(advertentie)


Meer info over adverteren