Van: info@galeries.nl - 22/1/2015


betreft instelling: Centraal Museum

Joris van Hees nieuwe directeur voor Musea Utrecht

Het samenwerkingsverband Musea Utrecht heeft Joris van Hees aangesteld als nieuwe directeur.

Joris van Hees heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in diverse collectieve organisaties binnen de culturele en toeristische sector. Zo werkte hij in diverse functies voor onder andere Het Nederlands Uitburo, VVV Nederland en later als zelfstandig adviseur en procesbegeleider voor diverse (city)marketingorganisaties.

Ruim 900.000 mensen bezochten in 2014 één van de Utrechtse musea. Het jaar daarvoor waren dat er nog 870.000. De gezamenlijke musea hebben de ambitie door te groeien naar 1 miljoen bezoekers in 2015.

Musea Utrecht is het samenwerkingsverband van AAMU museum voor hedendaagse Aboriginal kunst, Centraal Museum & dick bruna huis, Domtoren, Het Utrechts Archief, Het Spoorwegmuseum, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, Sonnenborgh – museum & sterrenwacht en het Universiteitsmuseum Utrecht. Sinds 1993 werken de Utrechtse musea binnen dit samenwerkingsverband met succes samen op het gebied van marketing, belangenbehartiging, cultuureducatie, programmering, collectiebeheer en fondsenwerving.
Redactie