Van: info@galeries.nl - 15/9/2016


betreft instelling: Museum Het Prinsenhof

Directeur Patrick van Mil verlaat Erfgoed Delft

Directeur Patrick van Mil gaat Erfgoed Delft per 1 december 2016 verlaten. Hij is per die datum benoemd als directeur-bestuurder van Stedelijk Museum Alkmaar.

In de drieŽnhalf jaar dat Patrick van Mil het directeurschap van Erfgoed Delft heeft vervuld, zijn enkele belangrijke stappen gezet: de nieuwbouw voor Archief Delft is gestart (opening 2017), de vaste presentatie van Museum Prinsenhof Delft is vernieuwd en dankzij hoogwaardige tentoonstellingen als Kijk, Jan Schoonhoven en Het straatje van Vermeer is het bezoekersaantal toegenomen. Voor de komende jaren staat een aantrekkelijk en ambitieus tentoonstellingsprogramma op stapel rondom Delfts Blauw, de Gouden Eeuw en Willem van Oranje.

De gemeente Delft wil het ingezette beleid van Erfgoed Delft met een nieuwe directeur voortzetten en stelt de procedure voor de opvolging van Van Mil zo snel mogelijk in werking. Het afscheid van Van Mil wordt gepland na opening van de tentoonstelling over de Delftse kunstenaar Theo Jansen in Museum Prinsenhof Delft. Deze tentoonstelling, getiteld Universum Theo Jansen - Of de wording van het strandbeest gaat van start op 18 november 2016.
Redactie