Van: info@galeries.nl - 8/3/2017


betreft instelling: Galerie Nouvelles Images

Marie Jeanne de Rooij nieuwe directeur Galerie Nouvelles Images

Na een lange periode van stilte kan ik u heel goed nieuws melden: er is een opvolger voor Erik Bos gevonden! Per 15 maart 2017 treedt Marie Jeanne de Rooij in dienst als galeriehouder van Galerie Nouvelles Images B.V.

Marie Jeanne de Rooij (1961) studeerde Italiaanse Taal- en Letterkunde in Leiden. Zij was werkzaam als tentoonstellingsmaker, kunstenaar en publicist, naast korte en langere uitstapjes in de wereld van mode, boeken en design.
Marie Jeanne de Rooij was zeven jaar (2002 t/m 2008) curator - de laatste twee jaar ook directeur – van het jaarlijkse buitenbeeldenproject Den Haag Sculptuur. Zij verraste met ambitieuze tentoonstellingen met bekende hedendaagse kunstenaars uit binnen- en buitenland (Europa, VS, Australië) en veel in situ werk van aanstormend talent en ze wist verbindingen te leggen met uiteenlopende kunstorganisaties en kunstplekken in de stad. Van 2009 t/m 2015 was ze directeur van GEMAK | Vrije Academie Den Haag. Zij bood in GEMAK een dynamisch en geëngageerd tentoonstellings- en debatprogramma; onderzoekend, evaluerend en spraakmakend. De Rooij stimuleerde hier multidisciplinaire en innovatieve samenwerkingsverbanden met kunstenaars, curatoren en culturele organisaties.

Vanaf 15 maart 2017 gaat Marie Jeanne de Rooij als directeur van Nouvelles Images aan de slag. Samen met rechterhand Sander Creman zal zij voortbouwend op de mooie geschiedenis en reputatie van Nouvelles Images een ook door de vorige directeur Erik Bos (1955 - 2016) gewenste vernieuwende koers inzetten.

Met een hartelijke groet, mede namens Marie Jeanne de Rooij,

Sander Creman
RedactieGaleries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius