Van: info@galeries.nl - 11/11/2017


betreft instelling: Museum Het Prinsenhof

Winnaar Vijfde Turing Toekenning I

Op 1 november 2017 werd de Vijfde Turing Toekenning I uitgereikt aan het Museum Prinsenhof Delft om de tentoonstelling "Pieter de Hoogh, Delftse meester uit de gouden eeuw" mogelijk te maken.

Uit het juryrapport:
Nooit eerder was Pieter de Hoogh monografisch te zien in Nederland, terwijl toch iedereen zijn naam en werk kent, en zo'n beetje iedere stad wel een Pieter de Hooghstraat heeft. In dit zeer ambitieuze en moedige project van Museum Prinsenhof Delft treedt De Hoogh uit de schaduw van Vermeer.
Museum Prinsenhof haalt de topstukken en publiekslievelingen van Pieter De Hoogh uit de hele wereld - Duitsland, Ierland, Spanje, Amerika, Frankrijk, Oostenrijk, Engeland en Rusland - terug naar Delft: de stad waar deze belangrijke meester uit de Gouden Eeuw zijn mooiste werken vervaardigde.
En dat alles op tijd voor het Gouden-Eeuw-jaar 2019. Voorafgegaan door een diepgaand historisch onderzoek en gecombineerd met een breed randprogramma waar half Delft bij betrokken zal worden. Deze tentoonstelling zou nog wel eens de toeristen-druk op Amsterdam kunnen verminderen!
Een bijzondere prestatie van een energiek team dat op dít moment, op déze plek, dít kan waarmaken.
Redactie