Van: info@galeries.nl - 19/7/2018


betreft instelling: Galerie Nouvelles Images

Galerie Nouvelles Images sluit de deuren per 1 oktober 2018

Sinds de oprichting in 1960 is NOUVELLES IMAGES (NI) een beeldbepalende en invloedrijke galerie in Nederland; eerst onder de visionaire leiding van initiator Ton Berends en vanaf 1989 onder de bevlogen aanpak van zijn opvolger Erik Bos.

Erik Bos is in december 2016 overleden en liet zijn nalatenschap ten goede komen aan de beeldende kunsten, in het bijzonder de fotografie via het Erik Bos Fonds, een fonds op naam van het Gemeentemuseum Den Haag. De galerie voortzetten was voor alle betrokkenen een grote wens.

Sinds vorig jaar maart werkten wij, de nieuwe directeur Marie Jeanne de Rooij en rechterhand Sander Creman, voortvarend aan de continuering van de galerie voortbouwend op de geschiedenis en reputatie van NOUVELLES IMAGES met een zichtbare focus op de gewenste vernieuwing.

Helaas is door de aanhoudend ongewisse kunstmarkt en de complexe overdracht van de galerie door de direct betrokkenen met pijn in het hart besloten de galerie met ingang van 1 oktober 2018 te sluiten.

NOUVELLES IMAGES dankt alle kunstenaars voor hun kunstenaarschap en vriendschap, en alle kunstliefhebbers die de kunst en de kunstenaars door de jaren heen met hun aankopen gesteund hebben.

NOUVELLES IMAGES organiseert van zaterdag 1 september t/m zondag 9 september een laatste verkooptentoonstelling met werken uit de collectie NI waarvan de opbrengst aangewend zal worden om de galerie goed af te sluiten voor de kunstenaars van de galerie en voor de direct betrokkenen. Meer informatie over deze tentoonstelling wordt op korte termijn bekend gemaakt.

Deze zomer presenteert NOUVELLES IMAGES een bijzondere groepstentoonstelling, ASYNCHRONOUS, met gastkunstenaars samengesteld door kunstenaar en schrijver MICHAEL TEDJA (Rotterdam, 1971).

KUNSTENAARS | ARTISTS:
Jabu Arnell (MF)
Radcliffe Bailey (US)
Richard Bott (US)
Carlson Hatton (US)
Miek Hoekzema (NL)
Raquel Van Haver (CO)
Samson Kambalu (MW)
Jean Bernard Koeman (NL)
Dwight Marica (NL)
Gean Moreno (US)
Moshekwa Langa (ZA)
Ronald Ophuis (NL)
Michael Tedja (NL)
Evren Tekinoktay (DK)
Liv Ylva (NL)

De tentoonstelling is nog te zien tot en met zaterdag 25 augustus.

N.B. Een overweldigende tekeningen-installatie van Michael Tedja is t/m zondag 14 oktober te zien in zijn monumentale solo-tentoonstelling, HYPERSUBJECTIVE, in het Centraal Museum te Utrecht.

In de tentoonstellingenreeks &MORE in de bovenzaal van de galerie is nog tot en met vrijdag 20 juli de tentoonstelling SHADOW ARCHIVE van Hans van der Ham (Eindhoven, 1960) te zien.
Tevens laat Hans van der Ham tekeningen uit de serie AIR LOOM zien.

N.B. In Museum Boijmans van Beuningen te Rotterdam is nog t/m zondag 23 september de tentoonstelling ANIMA MUNDI te zien, samengesteld door kunstenaar / gastcurator Hans van der Ham.
Redactie