Van: info@galeries.nl - 10/12/2018


betreft instelling: Galerie Maurits van de Laar

Robbie Cornelissen ontvangt Fentener van Vlissingen Cultuurprijs

Aan Robbie Cornelissen (1954) is onlangs de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs toegekend. Hij ontvangt de prijs als waardering voor zijn bijzondere oeuvre en zijn bijdrage aan het internationale, nationale én Utrechtse kunst- en cultuurklimaat. Onlangs cureerde hij de spraakmakende tentoonstelling over hedendaagse tekenkunst De Line Up in het Centraal Museum Utrecht.

In het juryrapport wordt hij geprezen voor de veelzijdigheid van zijn werk en zijn generositeit naar anderen toe. Robbie Cornelissen staat bekend om zijn tekeningen op groot formaat maar ook om het verkennen van de grenzen van het tekenen. Hij maakte meerdere animaties en liet publiek participeren in het maken van zijn tekeningen.

Hij had tentoonstellingen in binnen- en buitenland, onder meer in het Centraal Museum Utrecht, Gemeentemuseum Den Haag, Stedelijk Museum Schiedam, Hamburger Kunsthalle, Biënnale van Lyon, Musée des Arts Décoratifs au Louvre, Parijs, York Quai Gallery Toronto, Songzhuang Art Centre, Beijing.

In januari exposeert Robbie Cornelissen samen met Rik Smits en Dirk Zoete in Galerie Maurits van de Laar in This Must be the Place, een tentoonstelling over imaginaire architectuur. 6 januari t/m 3 februari 2019.
Redactie(advertentie)


Meer info over adverteren