Van: ptjgeurts@gmail.com - 7/1/2019


betreft instelling: Museum de Kantfabriek

2019 - Museum de Kantfabriek bestaat tien jaar

Het is een goede gelegenheid om de mooie geschonken objecten uit onze depots tentoon te stellen tesamen met werk van hedendaagse textielkunstenaars.

Museum de Kantfabriek viert dit jubileum o.a. met een drietal exposities:

• 20 januari t/m 5 mei ‘Technieken waarmee stoffen ontstaan’.
• 19 mei t/m 25 augustus ‘Technieken om stoffen te bewerken en verwerken’.
• 8 september t/m 29 december ‘Van object tot verzamelingen’.

In de eerste periode is aandacht voor haken, breien, weven, kantklossen, vilten en alle andere handwerktechnieken waarmee stoffen gemaakt worden.
De vele stukken uit depot worden aangevuld met werk van o.a. de wevers Anneke Kersten, Ank Hazelhoff, Roos Cox, Paulien van Asperen, Japien Waskowsky, Marloes en Marleen Jongen, Corrie Hengeveld en Jo-Anne Meyer. De groep 'Experikant' toont speciaal voor deze expositie gemaakt modern kantkloswerk. Daarnaast is viltwerk van Kitty Korver, Trees Philipsen en Brigitte Eertink en frivolité van Ankie Doensen te zien.

Door het hele jaar is er een handwerkatelier, waar gewerkt kan worden met de diverse technieken die in de verschillende periodes van de exposities te zien zijn.
Tijdens het eerste blok weeft Els Savenije op een Magic Dobby, beschikbaar gesteld door de Firma Louët. Verder zijn er diverse weefgetouwen waarmee demonstraties worden gegeven en bezoekers zelf kunnen weven. De quiltdemonstraties worden verzorgd door leden van het Quiltcafé.

Kijk voor het volledige programma op onze website.
Piet Geurts