Van: karin.doornbos@museumijsselstein.nl - 26/2/2019


betreft instelling: Museum IJsselstein (MIJ)

Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff

IJsselstein, 22 februari 2019

Van 9 maart tot en met 26 mei 2019 is in Museum IJsselstein (MIJ) de tentoonstelling 'Beeld Taal. Aanstormend talent van Galerie Pouloeuff' te zien. De expositie biedt een selectie van werken van jonge kunstenaars van Galerie Pouloeuff uit Naarden. MIJ gaat hiermee voor de vierde maal een samenwerking aan met deze galerie. De openingvan de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 9 maart om 15.00 uur.

Voor deze expositie is een zevental jonge kunstenaars geselecteerd. Op een speelse manier zoeken zij naar de vorm van hun werk. Vaak speelt taal hierbij een rol. Een titel die een absurde werkelijkheid suggereert, een gebied dat zich afspeelt buiten de randenvan het schilderij, of een begrip dat juist een steeds terugkerende begrenzing geeft. Het beeld en de taal vullen elkaar aan en vertellen een verhaal.

MIJ vindt het belangrijk om een diversiteit aan kunstdisciplines te laten zien, van lokaal tot internationaal bekend, van gevestigde namen tot aanstormend talent. Om die reden werkt MIJ voor deze tentoonstelling samen met Galerie Pouloeuff uit Naarden. GaleriePouloeuff is een platform en broedplaats voor jong artistiek talent dat hun bijzondere aanleg laat zien op een professioneel podium. Galerie Pouloeuff is een initiatief van de Keep an Eye Foundation.

Deelnemende kunstenaars
Kevin Bauer, Chan Chiao Chun, Sam Hersbach, Nienke Hoed, Annelotte Lammertse, Thomas Sadee, Liselot Veenendaal

Bezoekadres:
Museum IJsselstein
Walkade 2
3401 DS IJsselstein
www.museumijsselstein.nl

Telefoon 030 - 688 6800

Museum open: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Foto: Liselot Veenendaal, Ge-saw-ten gestalte (2017)
Foto: Kevin Bauer, Onomatopoeia, 2017 (detail)

__________________________________________________________
Noot voor de redactie: Voor meer informatie en/of hoge resolutie beeldmateriaal, neem contact op met Karin Doornbos, marketing en communicatie, telefoon 030-688 6800 / 06-3622 1598 of e-mail karin.doornbos@museumijsselstein.nl
Karin Doornbos