Van: info@galeries.nl - 3/1/2006


betreft instelling: Het Mondriaanhuis

Afscheid directeur van het Mondriaanhuis

Enkele maanden geleden heeft de huidige directeur, mevrouw drs. Ankie de Jongh-Vermeulen aan het Bestuur van de Stichting Mondriaanhuis de wens te kennen gegeven haar functie op 1 maart 2006 te willen neerleggen. Zij heeft dan precies vijf jaar, vanaf 1 maart 2001, het directeurschap uitgeoefend.
Onder haar leiding is het Mondriaanhuis uitgegroeid van een documentatiecentrum rond Mondriaan en tijdgenoten tot een Museum voor Constructieve en Concrete Kunst. Het Mondriaanhuis heeft thans een grote eigen collectie kunstwerken. Daarnaast heeft het museum een actief tentoonstellingsbeleid ontwikkeld en biedt het jaarlijks een uitgebreid educatief programma aan. Het Mondriaanhuis heeft de laatste jaren ook publicaties in eigen beheer uitgegeven, waaronder onlangs de jubileumbundel Mondrian – Montparnasse. Het gebouw aan de Kortegracht 11 is in die vijf jaar veranderd in een museumgebouw, met zeven expositieruimten, een depot en een lift.
Mevrouw de Jongh-Vermeulen zal haar loopbaan voortzetten als directeur van Bureau ‘The Arts’, dat in Utrecht is gevestigd. De benoeming van een nieuwe directeur zal binnen enkele weken bekend worden gemaakt.
Redactie