Van: info@galeries.nl - 22/9/2006


betreft instelling: Frans Jacobs Fine Art

Kunsthandel Frans Jacobs - Judith Bouwknegt opent vestiging in Parijs

Kunsthandel Frans Jacobs - Judith Bouwknegt Contemporary opent een nieuwe vestiging in Parijs met de Britse kunstenaar Graham Dean. De galerie keert na twee decennia terug naar haar oorsprong in Parijs.

In de jaren 80 startte Frans Jacobs zijn carrière in de kunstwereld met Galerie K, een samenspel van vriendschap, liefde voor de kunst en puur toeval. Nu, na bijna 20 jaar in Amsterdam te zijn gevestigd keert Kunsthandel Frans Jacobs terug naar haar oorsprong om een nieuw tijdperk te starten in de Rue Miromesnil nr. 11 te Parijs. De galerie is de laatste jaren uitgebreid met Judith Bouwknegt’s hedendaagse collectie.

Op 19 oktober 2006 opent in Amsterdam een preview van de bijzondere expositie ‘Above and Below’ van de Britse kunstenaar Graham Dean (1956), alwaar deze doorreist naar Parijs.

De titel ‘Above and Below’ refereert naar de zeespiegel. Op het moment dat Graham Dean aan de collectie werkte schilderde hij net boven de zeespiegel en Amsterdam, waar wij de tentoonstelling zullen openen, ligt beneden de zeespiegel. Maar de titel verwijst ook naar religie, de hemel, de hel en het lichaam, onder en boven het middel.

De expositie omvat werk uit eerdere exposities zoals ‘Thinking bodies’, maar ook nieuw werk dat nog niet eerder aan het publiek is getoond. Graham Dean gebruikt zijn figuren om ideëen en emoties over te brengen. Daarnaast gebruikt hij geen traditionele aquareltechniek, hij noemt het zelf ‘reverse archaeology’. Contrasterende lagen verf worden gescheiden van elkaar aangebracht op handgeschept Indiaas papier.

De expositie laat duidelijk zien waar Graham Dean mee bezig is geweest de laatste tien jaar. Deze nieuwe tentoonstelling lijkt het juiste moment om hier zicht aan te geven.

U bent van harte welkom in Amsterdam en Parijs!

Graham Dean, 'Above and Below’:
19 t/m 24 oktober 2006
Passenger Terminal Amsterdam, Piet Heinkade 29, 1019 BR, Amsterdam
Preview 19 oktober van 17.00 – 20.00u.

27 oktober t/m 11 november 2006
Galerie Frans Jacobs - Judith Bouwknegt
11, Rue Miromesnil, 75008 Paris
Openingsavond nieuwe vestiging 27 oktober 17.00u – 20.00u
Redactie