Van: info@galeries.nl - 24/11/2007


betreft instelling: ABN AMRO Kunststichting

ABN AMRO Kunstprijs voor Melissa Gordon

Melissa Gordon (1981) is winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs 2007. De in Boston geboren kunstenares ontving de prijs gisteren op het hoofdkantoor van ABN AMRO.

Melissa Gordon brengt in haar schilderijen diverse beelden samen. Haar werk doet daarmee denken aan collages. Ook schildert ze regelmatig series, zoals recent 'The Only Man in There' (2006), gebaseerd op de levens van vrouwelijke politiek leiders uit de periode 1960-1980.

De ABN AMRO Kunstprijs is een aanmoedigingsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een kunstenaar van niet-Nederlandse origine die in Nederland woont of werkt of anderszins als kunstenaar een band met Nederland onderhoudt. De prijs bestaat uit een geldbedrag en de aankoop van een werk voor de collectie van de bank. Daarnaast wordt er een tentoonstelling ingericht met werken van de winnaar. De tentoonstelling gaat vergezeld van een publicatie van het werk van de kunstenaar. Het is de vierde keer dat de bank deze prijs uitreikt.

ABN AMRO heeft van oudsher een relatie met beeldende kunst. Met diverse activiteiten op cultureel gebied draagt de bank bij aan een breed draagvlak voor kunst in het algemeen. Daarnaast wil de bank jong talent stimuleren. Dat doet ABN AMRO door middel van sponsoring in de culturele- en sportwereld en door de uitreiking van aanmoedigingsprijzen.

Er is gelegenheid het werk van Melissa Gordon te bezichtigen tijdens een aantal rondleidingen op het hoofdkantoor van ABN AMRO. Aanmelden voor deze rondleidingen kan per e-mail: managing.board.events@nl.abnamro.com
Redactie