Van: info@galeries.nl - 24/4/2008


betreft instelling: Zeeuws maritiem muZEEum

Zeeuws maritiem muZEEum wint Artifex Award

Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen heeft de Artifex Award 2008 gewonnen in de categorie ‘toename bezoekersaantal’. Maar volgens de jury steekt het muZEEum op alle fronten met kop en schouders boven de andere genomineerden uit.

Het juryrapport is zeer lovend over het innovatieve en publieksgerichte concept waarmee het muZEEum zich profileert. Op een creatieve manier heeft het muZEEum zo een zeer aansprekend en breed aanbod neer weten te zetten. Door een actief PR-beleid, veel samenwerking en een marktgerichte benadering ontstaat een synergie die de basis heeft gevormd voor het huidige succes. Het muZEEum is bijzonder blij met de award ziet de prijs als een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan.

Voor het muZEEum was 2007 zeer succesvol. Samen met haar dislocatie fort Rammekens heeft het muZEEum in het afgelopen jaar 62.418 bezoekers mogen verwelkomen. Een geweldig resultaat: maar liefst 63% meer dan in 2006. Onder de bezoekers waren veel scholieren: 3500 leerlingen volgden speciale educatieve programma’s. Met de in 2007 vernieuwde website, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technieken, werkt het muZEEum verder aan haar uitstraling en naamsbekendheid. Ook fort Rammekens kreeg in dat jaar een nieuwe website.

De Artifex Award wordt uitgereikt door Cultureel Organisatiebureau Artifex in samenwerking met Platform voor Museale Ontvangsten en Evenementen. Met deze prijs wil men de toegankelijkheid van het brede Nederlandse Cultuurgoed stimuleren. De jury bestaat uit Titia Vellenga, hoofd PR Tefaf, Siebe Tettero, hoofd afdeling Contemporary Art Sotheby’s Amsterdam en Fons van Meijgaarden, directeur Bouwfonds Kunststichting.

Ook het Science Center NEMO in Amsterdam, het Joods Historisch Museum in Amsterdam, Museum De Paviljoens in Almere en het Amsterdams Historisch Museum waren genomineerd. Museum de Paviljoens is de gelukkige winnaar geworden in de categorie ‘beste vernieuwingen’.
RedactieGratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius