Van: info@galeries.nl - 20/9/2012


betreft instelling: Koninklijk Paleis Amsterdam

Koningin reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2012 uit

Hare Majesteit de Koningin reikt vrijdagmiddag 12 oktober in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2012 uit. Vier jonge kunstenaars ontvangen deze aanmoedigingsprijs, een bedrag van 6500 euro. Na de uitreiking opent de Koningin de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige ingezonden schilderijen te zien zijn.

De Koninklijke Prijs, ingesteld in 1871 door Willem III als Koninklijke Subsidie, is bedoeld als stimulans voor jong talent op het gebied van de schilderkunst. Koningin Emma, Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix hebben deze traditie tot op de dag van vandaag voortgezet. De prijsuitreiking en tentoonstelling vinden plaats onder auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam.

Nederlandse kunstenaars die de beeldende kunst beroepsmatig en zelfstandig beoefenen en op 1 januari 2012 de leeftijd van 35 jaar nog niet hadden bereikt, konden meedingen naar de prijs. In 2012 zonden ruim 200 kunstenaars dia’s en documentatie in. Aan 76 kunstenaars werd gevraagd twee schilderijen in te zenden voor de tweede ronde.

De jury van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst bestond dit jaar uit: Tjebbe Beekman, Hanne Hagenaars, Stijn Huijts, Carla Klein, Ronald Ophuis, Lilly van der Stokker en Wilma Sütö (voorzitter). De tentoonstelling is geopend van 13 oktober t/m 4 november 2012 (m.u.v. vrijdag 2 november). Het Koninklijk Paleis Amsterdam is gedurende de tentoonstelling geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.
Redactie(advertentie)


Meer info over adverteren